De geschiedenis St. Hubertus in vogelvlucht.

St.Hubertus Ooy-Zevenaar is een schietsportvereniging met als doel de bevordering van de schietsport in de breedste zin. De vereniging is opgericht op 17 augustus 1937 als onderdeel van de schutterij EMM. De schietlocatie was het schuttersgebouw van EMM aan de Slenterweg in Zevenaar. De oprichters waren de heren Willem Janssen en Gerrit Heinst.

Tijdens de oorlogsjaren was de vereniging niet actief: het gebouw werd gevorderd. Na de oorlog werd de vereniging weer actief, maar daar het gebouw aan de Slenterweg niet meer voldeed, werd een onderkomen gevonden in een boerenschuur bij de Breuly. In 1966 moest de vereniging stoppen met haar activiteiten doordat geen gebruik meer kon worden gemaakt van de schietbanen en door financiële problemen van de vereniging.

In 1968 vond een heroprichtingsvergadering plaats. Als onderkomen werd café Wittenhorst gevonden, maar het café werd door een brand geheel verwoest. In drie weken tijd is toen een ruimte bij zalencentrum Staring geschikt gemaakt, waar de vereninging ruim 35 jaar een onderkomen heeft gevonden. Sinds november 2004 maakt de vereniging gebruik van een zeer moderne accommodatie bij Reymer in Pannerden. Wat tegenwoordig Schietcentrum Pannerden heet.

Wie heeft er mogelijk een verenigingsfoto van de oude tijd?

Graag deze sturen naar secretaris@sv-sthubertus.nl