Nieuwsberichten

Nieuwe verloven uitgave

Nieuwe Verloven
worden uitgegeven!

24 september 2022

Een aantal nieuwe leden hebben het afgelopen donderdag al op de baan vernomen, de Newbie verlofaanvragers worden gelukkig weer uit de wachtkamer gehaald. Je kunt dus weer bij Korpscheftaken (KCT) je eerste aanvraag indienen.
Zoek even contact met KCT van je woongebied, want niet overal zijn ze zo snel aan de gang.

Momenteel is ook de E-screener in de vrieskast gezet. Dit houdt in dat men bij nieuwe aanvragen nu geen E-screener moeten invullen. Dit is mogelijk niet voor eeuwig! Er wordt gesproken dat er een nieuwe E-screener in de maak zou zijn. Maar tot die tijd zou ik zeggen, MAAK ER GEBRUIK VAN. Scheelt weer geld en ergernis.

LET OP! Nieuwe WM32 in gebruik

Deze waarschuwing is voor iedere schutter.

22 augustus 2022

Het WM32 formulier is aangepast. Vanaf afgelopen donderdag dient iedereen het nieuwe WM32 formulier in te vullen. Op zich geen spannende veranderingen in de vragen, maar wel bij de 3 referenten die je gaat invullen.

Waar je voorheen alleen de namen invulde, zal je nu ook van deze 3 personen meer gegevens moeten invullen. De gegevens die men nu er bij wil hebben zijn op legitimatie documenten gericht, ofwel ID kaar of paspoort nummer en de geldigheidsdatum van dit document dient ingevuld te worden.

Hieronder kun je de nieuwe WM32 downloaden.

 

EPP_Magazijnwissel

Eerste keer EPP training in Pannerden

27 augustus 2022

Afgelopen zaterdag hebben we een eerste kennismaking gehad met het Europees Praktijk Parcours, EPP. Dit op Politie Parcours gebaseerde schiet discipline is weer iets meer dynamischer dan Service Pistol. St. Hubertus was weer goed vertegenwoordig afgelopen zaterdag.

In het EPP speelt tijd zeker een rol; voor het parcours heb je 5 en een halve minuut de tijd over de stages heen. Dit is inclusief het opnieuw vullen van je magazijn en herladen. Alleen in de eerste stage werk je met 2 magazijnen, met elk 5 patronen.
De rest doe je met 1 magazijn die je met de hand iedere keer moet vullen. Dus we moeten werken aan het magazijn vullen om dit snel te kunnen doen.

Je start met twee magazijnen met elk 5 patronen en 40 patronen in je broekzak. Dus een cargobroek of militaire broek is zeker een uitkomst om snel 5 patronen te kunnen pakken en je magazijn weer te vullen.

Stage 1 beging op slechts 7m afstand ‘noodweervuur’ van 10 schoten in 15 seconden, waarbij men ook een snelle Reload moet uitvoeren. Dus na 5e patroon, magazijn laten vallen en direct met nieuwe laden en door voor de volgende 5 schoten.

Ook kregen we liggend schieten op doel en daarbij veilig je wapen uit het holster nemen voor de liggende positie.

De wapens werden in holster gedragen en (half) geladen, dit betekend dat het wapen is gevuld met magazijn en 5 patronen maar niet doorgeladen. Dit laatste is bij de striker-fired wapens als Glock of Canik anders. Deze wapens worden wel doorgeladen (heet dan geladen). Hamer, ofwel double-action wapens dus niet.

De schietkaart heeft geen silhouet meer, heeft de vorm van een IPSC-kaart met verschillende zones. Verder wordt deze kaart ook wat apart gebruikt.

Na de eerste Stage ga je de 10 gaten afplakken met witte stickertjes en wordt de score onderaan de kaart links ingevuld. Hierbij raakt deze score dan niet kwijt na afplakken. Tevens zijn de plakkers deel van richtpunt op de 5 punten zone. Als je op 30m afstand (liggend) moet schieten helpt dat met richten tegen de zwarte achtergrond.
Links- en rechtsboven zitten twee doelen ‘spiegels’ die je in de laatste stage gaat schieten. Aparte kleine schietschijfjes dus.

Het was voor ieder best een lichte brain meltdown, omdat je voor de eerste keer veel moest onthouden welke handelingen te verrichten en natuurlijk ook veilig. Voor een aantal was het ook even nadenken bij het dubbelhandig schieten met links om “obstakel” heen.

Ik kan wel zeggen dat alle deelnemers echt aangenaam verrast zijn hoe leuk dit spelletje is. En het smaakte naar meer. Dat zal dan ook zeker gaan gebeuren, wanneer is nog niet bepaald maar dat zal dit jaar waarschijnlijk herhaald worden.

Hou de website in de gaten hiervoor, of van Hubertus of van Schietcentrum Pannerden (www.schietcentrumpannerden.nl).